Puheenaiheet

Valtuuston suorittamassa papin vaalissa ensimmäisellä vaalisijalla ollut isä Alexander Zanemonets sai 10 ääntä ja Ivan Markolainen 2 ääntä.
Uudessa testamentissa on kaksi kertomusta, joiden keskeinen henkilö on nimeltään Lasarus. Mitä Lasaruksesta kerrotaan ja mikä oli näiden kertomusten merkitys antiikin maailman kristityille?
Valamon luostarin veljestössä on tällä hetkellä kymmenen pieneen skeemaan vihittyä munkkia, yksi viitankantajamunkki ja seitsemän kuuliaisuusveljeä eli noviisia.
WWF Suomi julkaisi vastikään tiedotteen, joka voi antaa pääsiäismunasta nauttijan makuelämykseen kitkerän sävyn. Uuden selvityksen mukaan suomalaisten suosimat suklaabrändit eivät tee riittävästi metsäkadon ja lapsityövoiman käytön lopettamiseksi.
Arkkipiispa Leo vihkii diakoni Vladimir Sokratilinin papiksi palmusunnuntaina 2. huhtikuuta. Samassa palveluksessa palkitaan myös kasvatustyössä ansioituneita äitejä. Palvelusta voi seurata myös verkkolähetyksenä. Isä Vladimir kuuluu Aamun Koiton toimitukseen, ja hän kirjoittaa ensisijaisesti
Kyproksella ja Kreikassa kunnioitetaan pyhää Lasarusta leipomalla. Tutustu perinteeseen ja testaa resepti jo tulevana lauantaina.
Valamosta tuttu kirjastonhoitaja ja Aamun Koiton bloggaaja Virva Suvitie kirjoitti matkakertomuksen, joka vie lukijan useisiin pyhiin paikkoihin Isossa-Britanniassa, Kreikassa ja Italiassa. "Eihän meillä täällä ole pysyvää kaupunkia, vaan me odotamme ikävöiden sitä kaupunkia, joka tulee." (Kirje
Helmikuun alussa papiksi vihitty isä Harri Linna on kulkenut pappeuteen varsin perinteistä tietä.
Neitsyt Marian nöyryyden kautta maailma saa vastaanottaa ilon.
Sunnuntai 26. maaliskuuta 2023. Suuri paasto.
Kirkon palvelukeskus sai 935 vastausta tammi-helmikuussa toteutettuun jäsenkyselyyn. Kyselyssä pyydettiin kuvaamaan tilannetta, jossa on miettinyt kirkkoon kuulumisen mielekkyyttä ja myös syitä, miksi vastaaja on päättänyt edelleen jäädä kirkon jäseneksi. Lopuksi sai antaa kirkolle ruusuja ja
Sunnuntaina 19. maaliskuuta 2023. Suuri paasto.
Jeesuksen elinaikana naisen sanaan ei juuri luotettu. Kuitenkin Kristuksen kautta ”heikko” osoittautuikin vahvaksi.
Verkkojumalanpalvelusten ajat kannattaa merkitä muistiin jo nyt, ellei syystä tai toisesta pääsisikään kirkkoon.
Liisa Kuningas on pyhittänyt elämänsä ikoneille. Monet elämänkokemukset ovat auttaneet ymmärtämään niiden syvän arvon.
Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:n johtokunta on päättänyt myöntää kultaisen ansiomerkin isä Jyrki Penttoselle, joka tunnetaan ihmisyyttä ymmärtävänä ja helposti lähestyttävänä Abba G:nä.
Sunnuntai 12. maaliskuuta 2023 on paitsi Ristinkumartamisen sunnuntai, myös lähetystyön kolehtipyhä.
Rovasti Kalevi Kasala on toiminut pappina ja rippi-isänä lähes 40 vuotta.  
Sisällissodan aikana teloitettu uskonnonopettaja, katekeetta ja kirkollinen vaikuttaja Johannes Karhapää (1884–1918) liitettiin pyhien joukkoon vuonna 2019 nimellä pyhä marttyyri ja tunnustaja Johannes Sonkajanrantalainen. Uusimman tutkimuksen aiheena häneen liittyen oli ennen käyttämätön, pääosin
Neuvostoliitossa agitointi ja propaganda olivat valtion keino "opastaa", ohjeistaa ja varoittaa kansalaisiaan neuvostojärjestelmää horjuttavista "uhkista". Keskuskomitean alaisuuteen jo 1920-luvun alussa perustettu agitaation ja propagandan toimisto, eli agitprop, valvoi ja määritteli mitä
Suuri paasto. Sunnuntaina 5. maaliskuuta 2023.
Surento ja Lummo Kati esiintyvät Helsingissä 15. toukokuuta 2023.
On tullut kuluneeksi hiukan yli vuosi siitä, kun arkkimandriitta Mikael asetettiin Valamon luostarin igumeniksi. Huomion kohteena oleminen on haaste introvertille, jota kuitenkin kantavat pyhien isien esirukoukset. "Vähitellen olen alkanut tottua siihen, että kun mainitaan ´isä igumeni´, se olenkin
Helsingin ortodoksisen seurakunnan venäjänkielisestä seurakuntatyöstä vastaava pappi, rovasti Heikki Huttunen kohtaa työssään päivittäin ihmisiä niin Ukrainasta kuin Venäjältäkin. Mennyt vuosi on ollut surun murtamien ihmisten kohtaamista ja lohduttamista.
Suuri paasto. Sunnuntaina 26. helmikuuta 2023.
Kozelštšanin Jumalanäidin ihmeitätekevä ikoni on tuttu ja rakas ukrainalaisille, ja siksi onkin luontevaa, että se on kuvattuna kirkkomme painattamassa ukrainankielisessä esitteessä.
Koulujen uskonnonopetus ei ole seurakuntien vastuulla. Seurakunnat ovat silti tähän asti olleet halukkaita tukemaan opetusta järjestämällä koululaispalveluksia ja varaamalla rahaa koulun ja kirkon välisiin matkakustannuksiin sekä koululaisten ruokailuun.
Maitoruoasta luopuminen (laskiaissunnuntai). Sunnuntaina 19. helmikuuta 2023.
Taiteilija ottaa lukijan mukaansa matkalle mielenmaisemaan.
Aamun Koitto vieraili Viron Ekumeenisen patriarkaattiin kuuluvan ortodoksisen kirkon alaisessa Teologisessa Instituutissa. Tallinnan ja koko Viron metropoliitta Stefanoksen alulle saattama oppilaitos luo Viroon ortodoksista korkeakoulutusta, jollaista maassa ei aikaisemmin ole ollut.
Kirkon työvoimapulaa ei ratkaista pätevyysvaatimuksista tinkimällä, vaan arvostamalla koulutusta ja parantamalla kirkon työkulttuuria, sanoo kirkkomuusikkoja yli 20 vuotta kouluttanut Petri Nykänen.
Mediassa on viime aikoina ollut esillä lähinnä Yhdysvalloissa pieneksi muoti-ilmiöksi noussut tapa kompostoida vainajien ruumis perinteisen arkkuhautauksen sijaan. Kompostointi eroaa merkittävästi kirkon perinteen mukaisesta hautaustavasta. Aamun Koiton haastattelema isä Tuomas Kallonen muistuttaa
Liharuoasta luopumisen viikko. Sunnuntaina 12. helmikuuta 2023.
 «Це правда, що ви святкуєте іменини, а не дні народження?» «У вас справді каблучка не на тому пальці?»
Esirukouksin voi saatella niin eläviä kuin jo kuolleita läheisiä – joko yksin tai yhdessä seurakunnan kanssa.
Turkin lisäksi maanjäristyksissä on kärsinyt myös Syyria.
Vastauksia on koossa jo noin 800 - tule sinäkin kertomaan oma näkemyksesi! Vastausaikaa on perjantaihin 10. helmikuuta kello 22:00 saakka.
Herran temppeliintuomisen jälkijuhla. Sunnuntaina 5. helmikuuta 2023.
Tampereen ortodoksinen seurakunta kehittää verkkolähetystoimintaa yhdessä mediatyöstä kiinnostuneiden nuorten kanssa.
Isä Marko Mäkisen laatimissa minisaarnoissa on ensin kunkin sunnuntain tai juhlan evankeliumitekstin tiivistelmä. Torstaina 2. helmikuuta 2023.