Arki & ihmiset

Valtuuston suorittamassa papin vaalissa ensimmäisellä vaalisijalla ollut isä Alexander Zanemonets sai 10 ääntä ja Ivan Markolainen 2 ääntä.
Helmikuun alussa papiksi vihitty isä Harri Linna on kulkenut pappeuteen varsin perinteistä tietä.
Jari Samulin tunnettiin takavuosina julkisuudessa tanssijana, tanssinopettajana ja koreografina. Yksityiselämästä glamour on ollut usein varsin kaukana. Hänen tarinansa osoittaa, että parhaassa tapauksessa sairaudet ja muut vastoinkäymiset voivat kuljettaa ihmisen kohti Jumalaa.
Kirkon palvelukeskus sai 935 vastausta tammi-helmikuussa toteutettuun jäsenkyselyyn. Kyselyssä pyydettiin kuvaamaan tilannetta, jossa on miettinyt kirkkoon kuulumisen mielekkyyttä ja myös syitä, miksi vastaaja on päättänyt edelleen jäädä kirkon jäseneksi. Lopuksi sai antaa kirkolle ruusuja ja
Liisa Kuningas on pyhittänyt elämänsä ikoneille. Monet elämänkokemukset ovat auttaneet ymmärtämään niiden syvän arvon.
Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:n johtokunta on päättänyt myöntää kultaisen ansiomerkin isä Jyrki Penttoselle, joka tunnetaan ihmisyyttä ymmärtävänä ja helposti lähestyttävänä Abba G:nä.
Rovasti Kalevi Kasala on toiminut pappina ja rippi-isänä lähes 40 vuotta.  
On tullut kuluneeksi hiukan yli vuosi siitä, kun arkkimandriitta Mikael asetettiin Valamon luostarin igumeniksi. Huomion kohteena oleminen on haaste introvertille, jota kuitenkin kantavat pyhien isien esirukoukset. "Vähitellen olen alkanut tottua siihen, että kun mainitaan ´isä igumeni´, se olenkin
Helsingin ortodoksisen seurakunnan venäjänkielisestä seurakuntatyöstä vastaava pappi, rovasti Heikki Huttunen kohtaa työssään päivittäin ihmisiä niin Ukrainasta kuin Venäjältäkin. Mennyt vuosi on ollut surun murtamien ihmisten kohtaamista ja lohduttamista.
Niko Laakso on toiminut 11 vuotta Porvoon kirkon vahtimestarina. Hän sai kokea iloisen yllätyksen paikkakunnan Kristuksen kirkastumisen kirkon praasniekassa 6. elokuuta.
Kozelštšanin Jumalanäidin ihmeitätekevä ikoni on tuttu ja rakas ukrainalaisille, ja siksi onkin luontevaa, että se on kuvattuna kirkkomme painattamassa ukrainankielisessä esitteessä.
Aamun Koitto vieraili Viron Ekumeenisen patriarkaattiin kuuluvan ortodoksisen kirkon alaisessa Teologisessa Instituutissa. Tallinnan ja koko Viron metropoliitta Stefanoksen alulle saattama oppilaitos luo Viroon ortodoksista korkeakoulutusta, jollaista maassa ei aikaisemmin ole ollut.
Kirkon työvoimapulaa ei ratkaista pätevyysvaatimuksista tinkimällä, vaan arvostamalla koulutusta ja parantamalla kirkon työkulttuuria, sanoo kirkkomuusikkoja yli 20 vuotta kouluttanut Petri Nykänen.
Ekumeenisen patriarkka Bartolomeoksen odotettu vierailu toteutuu 8.–12. syyskuuta Suomen ortodoksisen kirkon autonomian 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
Vastauksia on koossa jo noin 800 - tule sinäkin kertomaan oma näkemyksesi! Vastausaikaa on perjantaihin 10. helmikuuta kello 22:00 saakka.
Tampereen ortodoksinen seurakunta kehittää verkkolähetystoimintaa yhdessä mediatyöstä kiinnostuneiden nuorten kanssa.
– Seurakuntien on tarjottava nuorille aidosti mielekästä tekemistä ja nähdyksi tulemisen kokemuksia, toteaa Tampereen seurakunnan kasvatustyöntekijä Lidija Cederström-Hänninen.
Dokumenttiohjaaja Riitta Rask katsoo elämää kuvien kautta. Kuolema kuljetti hänet ortodoksisuuden äärelle.
Teologista sisältöä voi käsitellä myös kansantajuisesti. Pyhien äitien opetuksen kohdalla ongelmana on tekstien puute.
Joulukuussa teologian tohtoriksi väittelevän Harri Huovisen väitöskirjaprojekti ajautui toistuvasti umpikujiin, kunnes hän ymmärsi olevansa paitsi akateemisella, myös hengellisellä polulla.
Sodan kauhuista huolimatta kiovalainen isä Sergiy Berezhnoy painottaa, että viha ei ole ratkaisu. Hänen mukaansa tulevaisuus voi rakentua aikanaan vain anteeksiantamisen kautta.
Valamon luostarissa keskiviikkona päättynyt Suomen ortodoksisen kirkon kirkolliskokous satsasi lisää rahaa, jotta Aamun Koitto ilmestyisi viisi kertaa ensi vuonna. Lukijoille printtilehti on tärkeä, ja se halutaan kotiin jaeltuna.
Maria Hattunen toimii päätyönsä ohella myös Aamun Koiton toimitussihteerinä ja katekumeeniopettajana.