Ajassa

Uudessa testamentissa on kaksi kertomusta, joiden keskeinen henkilö on nimeltään Lasarus. Mitä Lasaruksesta kerrotaan ja mikä oli näiden kertomusten merkitys antiikin maailman kristityille?
Monissa seurakunnissa katekumeenien eli opetettavien kirkkoon liittyminen tapahtuu pääsiäisen aikoihin. Yleensä katekumeenit aloittavat taipaleensa ryhmässä kohti kirkon jäsenyyttä syksyllä toimintakauden alkaessa. Pääsemme nyt kurkistamaan muutaman Tampereen ryhmän katekumeenin ajatuksiin kirkkoon
Valamon luostarin veljestössä on tällä hetkellä kymmenen pieneen skeemaan vihittyä munkkia, yksi viitankantajamunkki ja seitsemän kuuliaisuusveljeä eli noviisia.
WWF Suomi julkaisi vastikään tiedotteen, joka voi antaa pääsiäismunasta nauttijan makuelämykseen kitkerän sävyn. Uuden selvityksen mukaan suomalaisten suosimat suklaabrändit eivät tee riittävästi metsäkadon ja lapsityövoiman käytön lopettamiseksi.
Arkkipiispa Leo vihkii diakoni Vladimir Sokratilinin papiksi palmusunnuntaina 2. huhtikuuta. Samassa palveluksessa palkitaan myös kasvatustyössä ansioituneita äitejä. Palvelusta voi seurata myös verkkolähetyksenä. Isä Vladimir kuuluu Aamun Koiton toimitukseen, ja hän kirjoittaa ensisijaisesti
Kyproksella ja Kreikassa kunnioitetaan pyhää Lasarusta leipomalla. Tutustu perinteeseen ja testaa resepti jo tulevana lauantaina.
Neitsyt Marian nöyryyden kautta maailma saa vastaanottaa ilon.
Jeesuksen elinaikana naisen sanaan ei juuri luotettu. Kuitenkin Kristuksen kautta ”heikko” osoittautuikin vahvaksi.
Verkkojumalanpalvelusten ajat kannattaa merkitä muistiin jo nyt, ellei syystä tai toisesta pääsisikään kirkkoon.
Sunnuntai 12. maaliskuuta 2023 on paitsi Ristinkumartamisen sunnuntai, myös lähetystyön kolehtipyhä.
Sisällissodan aikana teloitettu uskonnonopettaja, katekeetta ja kirkollinen vaikuttaja Johannes Karhapää (1884–1918) liitettiin pyhien joukkoon vuonna 2019 nimellä pyhä marttyyri ja tunnustaja Johannes Sonkajanrantalainen. Uusimman tutkimuksen aiheena häneen liittyen oli ennen käyttämätön, pääosin
Helsingin ortodoksisen seurakunnan venäjänkielisestä seurakuntatyöstä vastaava pappi, rovasti Heikki Huttunen kohtaa työssään päivittäin ihmisiä niin Ukrainasta kuin Venäjältäkin. Mennyt vuosi on ollut surun murtamien ihmisten kohtaamista ja lohduttamista.
Koulujen uskonnonopetus ei ole seurakuntien vastuulla. Seurakunnat ovat silti tähän asti olleet halukkaita tukemaan opetusta järjestämällä koululaispalveluksia ja varaamalla rahaa koulun ja kirkon välisiin matkakustannuksiin sekä koululaisten ruokailuun.
Hengellisen elämän elähdyttämisen lisäksi ruokapaastolla on lukuisia muitakin suotuisia vaikutuksia.
Jopa kolivan valmistukseen käytettävillä aineksilla on nykyään kristillinen merkitys. Muistoateria sinänsä on peräisin esikristilliseltä ajalta.
Mediassa on viime aikoina ollut esillä lähinnä Yhdysvalloissa pieneksi muoti-ilmiöksi noussut tapa kompostoida vainajien ruumis perinteisen arkkuhautauksen sijaan. Kompostointi eroaa merkittävästi kirkon perinteen mukaisesta hautaustavasta. Aamun Koiton haastattelema isä Tuomas Kallonen muistuttaa
Esirukouksin voi saatella niin eläviä kuin jo kuolleita läheisiä – joko yksin tai yhdessä seurakunnan kanssa.
Suomen ortodoksisen kirkon piispainkokous on antanut lausunnon koskien ehdotusta uudeksi kirkkolaiksi. Tekstissä pohditaan muun muassa pappien ja kanttorien koulutuksen tulevaisuutta. Pitääkö tutkintovaatimuksia alentaa – vai onko ratkaisun avain sittenkin mielikuvassa siitä, millainen työnantaja
Jeesus-lapsen Jerusalemin temppeliintuomisen juhla on yksi kirkkovuoden suurista juhlista, ja myös kansainvälinen ortodoksisten nuorten päivä.
Kirkkoamme koettelee työntekijäpula, ja pian alkaa korkeakoulujen yhteishaku. Valittavana on muun muassa ortodoksisen teologian, kirkkomusiikin ja opetusalan koulutusvaihtoehdot.
Päätoimittaja Susanna Sompin pääkirjoitus on julkaistu myös painetun Aamun Koiton numerossa 1/2023.
Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni on vapauttanut igumenia Mikaelan Lintulan luostarin johtajan tehtävien hoitamisesta äiti Mikaelan oman pyynnön mukaisesti.
Rakastetun pyhän elämä osoittaa, että Jumalan hulluus on ihmisten viisautta kallisarvoisempaa.