Ajassa

Kokous alkoi luostarin pääkirkossa kello 12 toimitetulla rukouspalveluksella.
Jumalansynnyttäjän vanhemmat Joakim ja Anna olivat luvanneet pyhittää lapsensa Herralle jo ennen hänen syntymäänsä. Kirkkovuoden suuriin juhliin lukeutuva temppeliintuomisen juhla kertoo, miten Maria astui Jumalan temppeliin voidakseen valmistautua hänelle uskottuun tehtävään.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on torstaina päättänyt, että Karjalan Kielen Seuralta peritään takaisin valtionavustuksia vuosilta 2017–2019. Karjalan Kielen Seuran puheenjohtajana on toiminut arkkipiispa Leo. Suomen ortodoksisen kirkon kirkollishallitus korostaa, että Suomen ortodoksinen kirkko ei
Joulupaasto alkaa 15. marraskuuta ja kestää aina 24. joulukuuta saakka. Sen kunniaksi Aamun Koitto kysyi ortodoksien kokemuksia paastosta. Paaston tehtävä on johdattaa meidät rukoukseen ja katumukseen – mutta onnistuuko sen noudattaminen aina? Jos ei, niin missä piilevät suurimmat kompastuskivet?
Isänpäivänä muistetaan isiä ja isoisiä, mutta isyyttäkin on monenlaista. Kirkossamme tunnetaan myös hengellisen isyyden käsite.
Ortodoksikristitty voi kuulla tähän aikaan vuodesta ihmettelyä siitä, miksi kirkkomme ei suosi Halloweenin viettoa.
Haminan piispa Sergei Uspenskin katedraalissa pitämä opetuspuhe on paitsi ajankohtainen, myös lohdullinen. "Lopulta hyvyys voittaa pahuuden, ja Kristus on voittaja. Kaikki sodat loppuvat aikanaan", isä esipaimen korostaa.
Vuoden 2022 neljäs ja samalla kuluvan vuoden viimeinen Aamun Koitto on nyt luettavissa näköislehtenä.
Lokakuussa Dimitrin lauantai kutsuu meitä jälleen pysähtymään kuoleman, luopumisen ja surun äärelle – mutta samalla myös uskon, toivon ja rakkauden äärelle.
Maria Hattunen toimii paitsi Suomen ortodoksisen kirkon vastaavana tiedottajana, myös Aamun Koitto -lehden toimitussihteerinä ja katekumeeniopettajana.
Porissa sijaitsevan Apostoli ja evankelista Johannes Teologin kirkon vihkimisestä tulee kuluneeksi 20 vuotta. Praasniekkaa vietetään tulevana viikonloppuna, ja erityisen juhlalliseksi tilaisuuden tekee Myllypuron kappelista lahjoituksena saatu pyhittäjä Serafim Sarovilaisen reliikki.
Herran risti katosi Jerusalemin hävityksessä, mutta se löydettiin jälleen 300-luvulla. Seuraavaksi oli ratkaistava, mikä kolmesta Golgatalla teloitetun miehen risteistä kuului Vapahtajalle.
Kirkkojen maailmanneuvoston yleiskokouksen toiseksi viimeinen päivä 7.9. muodostui jännitysnäytelmäksi poliittisten julkilausumien ympärillä. Yksimielisyyttä oli vaikeinta saavuttaa Ukrainan sotaa ja Lähi-Itää koskevista julkilausumista. 
Jumalanäidin syntymä kuuluu ortodoksisessa kirkossa vuoden 12 suurimman kirkkojuhlan joukkoon.
Pappismunkki Damaskinos Ksenofontoslaisen toivottaa vieraat lämpimästi tervetulleiksi vierailemaan Suomessa sijaitsevaan kilvoituspaikkaansa.
Aamun Koiton lukijakyselyn tulokset paljastavat, että jokaiseen ortodoksiseen talouteen jaettava painettu lehti koetaan yhä tärkeäksi. Monet vastanneista kuvasivat lehteä konkreettiseksi kosketukseksi omaan kirkkoon.
Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo muistuttaa meitä siitä, että ihmisen valinnanvapauteen kuuluu suuri vastuu.
Ekumeeninen patriarkka Bartolomeos puhuttelee laumaansa uuden kirkkovuoden alkaessa.
Piispainkokous on tehnyt viimeisimmässä istunnossaan koko joukon käytännönläheisiä linjauksia.
Suomen ortodoksisen kirkon piispainkokous teki 24. elokuuta yksimielisen päätöksen, jonka mukaan ehtoollinen jaetaan 25. elokuuta alkaen perinteiseen tapaan yhteisellä lusikalla.
Jumalanäidin kuolonuneen nukkuminen julistaa Kirkon uskoa kuolemaan unena, johon kristitty vaipuu odottamaan ylösnousemistaan. (1.Tess. 4:14)
Oulun metropoliitta Elia käsitteli alla julkaistussa puheessaan muun muassa vainajien kunnioittamista ja muisteluperinnettä. Saamelaisvainajien uudelleen maahan laskemisen muistotilaisuus pidettiin Inarissa sunnuntaina 7. elokuuta.
Tapahtuman todistivat samat opetuslapset, jotka tulivat todistamaan myös Kristuksen kampaillun Getsemanessa: Pietari, Jaakob ja Johannes. ”Valaiskoon Jumalansynnyttäjän rukouksien tähden meitäkin, syntisiä, ikuinen valkeutesi."
Siinä, missä vainajia muistellaan esimerkiksi panihidan muodossa, nousee tärkeäksi osaksi myös itse haudasta huolehtiminen.