Ajassa

Suomen ortodoksista kirkkoa edustavat virkaanastujaisissa Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni ja Oulun metropoliitta Elia.
Helsingin ortodoksinen seurakunta liputtaa 24.2. Helsingissä omistamissaan kiinteistöissä Liisankadulla, Pyhän Kolminaisuuden kirkolla Rauhankadulla sekä Mannerheimintiellä.
Muistopalvelus toimitettiin 16.2. kello 19. Arkkipiispa Leo kehotti myös muita seurakuntia toimittamaan muistopalveluksia edesmenneelle.
Ystävänpäivää vietetään 14. helmikuuta. Sen kunniaksi metropoliitta Panteleimon kirjoittaa ystävyydestä, jota tulee vaalia paitsi maan päällä elävien, myös taivaallisten läheistemme suhteen.
Suuri pyhä paasto kutsuu meitä katumukseen, rukoukseen, lähimmäisen auttamiseen – kohti suurempaa vapautta synnistä ja sen seurauksista.
Aiemmin ravintoloitsijana toiminut isä Hariton tarjoilee lukijoille paitsi suussa sulavia blinireseptejä, myös kirpeän huumorin sävyttämiä ajatuksiaan paastoon ja paastoruokiin liittyen.
Jeesus-lapsen Jerusalemin temppeliintuomisen juhla 2.2. on yksi kirkkovuoden suurista juhlista, ja myös kansainvälinen ortodoksisten nuorten päivä.
Kirkkomme kanta paholaisen ja pahan henkivoimien olemassaoloon on selvä: ne ovat todellisia. Kuitenkin on tärkeää erottaa mielenterveysongelmat ja hengellinen hätätilanne.
Rakastetun pyhän elämä osoittaa, että Jumalan hulluus on ihmisten viisautta kallisarvoisempaa. Hänen muistopäiväänsä vietetään Suomen ortodoksisessa kirkossa 24. tammikuuta.
Suomen ortodoksisen kirkon jäsenmäärä osoittaa yhä laskusuuntaan, joskaan ei niin paljon kuin vuonna 2022. Tuhannen taalan kysymys kuuluu, miten jäsenkato on estettävissä ja jäsenmäärä käännettävissä nousuun?
14. tammikuuta ei ole ainoastaan pyhän marttyyripiispa Platonin muistopäivä, vaan myös arkkipiispa Hermanin kuolinpäivä.
Suomen ortodoksisen kirkon pääkatedraalista, Uspenskin katedraalista, lähetetään säännöllisesti jumalanpalveluksia suoratoistona myös vuonna 2024.
Teofanian tapahtumat tuovat esiin paitsi Kristuksen aseman Jumalan poikana, myös Jeesuksen ja Johannes Kastajan ainutlaatuisen suhteen. Johdannossa Johanneksen evankeliumiin Sulhasen nöyrää ystävää kuvaillaan näin: ”Hän tuli todistajaksi, todistamaan valosta, jotta kaikki uskoisivat siihen. Ei hän
Pyhän Johannes Krysostomoksen saarna Kristuksen syntymäjuhlana puhuttelee meitä aikojen takaa. Kristus syntyy – kiittäkää!
Suomen ortodoksisen kirkon piispainkokous on julkaissut joulutervehdyksensä Vapahtajan syntymäjuhlaksi 2023.
Hänen Kaikkipyhyytensä Ekumeenisen patriarkka Bartolomeoksen paimenkirje jouluna 2023.
Joulun tullessa koittaa pyhä yö, sillä Jumalan Poika syntyy ihmiseksi maailman pelastuksen tähden.
Metropoliitta kertoi Ukrainan kirkollisesta tilanteesta Helsingissä 15.12. järjestetyssä tiedotustilaisuudessa ja kiitti Suomen kirkkojen ja Euroopan kristittyjen antamasta tuesta.
Jouluevankeliumista tuttu Betlehem sijaitsee noin viisi kilometriä Jerusalemista etelään Juudean alueella. Tänä päivänä Betlehem kuuluu Palestiinan itsehallintoalueeseen. Asukkaita kaupungissa on hieman alle 29 000. Kaupungin keskustassa sijaitsee Jeesuksen syntymäkirkko, jonka historia ulottuu 300
Kiovan ja koko Ukrainan metropoliitta Epifanin Suomen-vierailu alkoi 14. joulukuuta Turussa. 
Korkeasti Pyhitetyn Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leon sekä Hänen Autuutensa Kiovan ja koko Ukrainan metropoliitta Epifanin yhteinen pastoraalikirje Suomessa asuville ukrainalaisille ortodokseille 14.12.2023.
Aamun Koitto listaa jälleen ortodoksisuuteen tavalla tai toisella liittyviä lahjavinkkejä aina Lintulan luostarin yrttituotteista Filantropian ry:n aineettomiin lahjoihin.
Neitsytmarttyyri Lucia (13.12.) oli kotoisin Sisilian Syrakusasta.