Minisaarna

Minisaarna: Jeesus parantaa sokean miehen – ole sinnikäs uskossasi

Sunnuntai 3. joulukuuta 2023. 27. helluntain jälkeinen sunnuntai. Joulupaasto (15.11.–24.12.)
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Wikimedia Commons
Jeesus parantaa sokean miehen -ikoni

Luuk. 18:35–43

Evankeliumissa Jeesus lähestyy Jerikoa, kun tien vieressä istuva sokea kerjäläinen alkaa huutaa: ”Jeesus, Daavidin Poika, armahda minua!” Toiset käskevät miehen olla hiljaa, mutta tämä huutaa Jeesukselta apua ja armahdusta entistä kovemmin.

Silloin Jeesus pysähtyy ja kysyy, mitä mies toivoo hänen tekevän. Mies haluaa saada näkönsä takaisin. Jeesus parantaa sokean ja sanoo hänen uskonsa parantaneen hänet. Parannettu mies lähtee seuraamaan Jeesusta ja ylistää Jumalaa. Myös ihmeen nähneet ihmiset kiittävät ja ylistävät Jumalaa.

***

Apua huutava, sinnikäs sokea mies tunnusti uskonsa Jeesukseen Daavidin Poikana, Jumalan lupausten täyttymyksenä. Sokealla miehellä oli orastava hengellinen näkökyky, jota toiset eivät voineet ottaa pois.

Hellittämättömästi Herran apua etsivä sokea mies löysi avun ja hänestä tuli Jeesuksen seuraaja. Miehen iloa ja ylistystä kuunnellen toisetkin alkavat viimein ymmärtää jotakin Jumalan suurista teoista.

Sokean, Jeesuksen apua etsivän miehen esimerkki kutsuu meitä sinnikkyyteen ja yksinkertaiseen uskoon Jumalan valtakunnan etsimisessä. Suurin ilo ja kiitos syntyy, kun alamme ymmärtää ja nähdä hengellisiä asioita paremmin. Lähestyvä joulu kutsuu meitä Jumalan ihmisrakkauden luo.

Kristus syntyy, kiittäkää!