Leipää
Minisaarna

Minisaarna: 8. helluntainjälkeinen sunnuntai

Sunnuntaina 23.7.2023
21.07.2023 - 11:45 | Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Pixabay

Matt. 14:14–22

Jeesus kehottaa opetuslapsia ruokkimaan suuren väkijoukon, joka oli tullut kuuntelemaan häntä. Jeesuksen oppilailla on kuitenkin vain viisi leipää ja kaksi kalaa. Silloin Jeesus käskee ihmisiä asettumaan nurmelle, lausuu kiitosrukouksen ja murtaa leivät. Opetuslapset jakavat palat kansalle. Ruoka riittää tuhansille.

***

Jeesus antoi apostoleilleen tehtävän ruokkia. He jakoivat omastaan sen, minkä Jeesus siunasi ja enensi. Kirkon kutsumus maailmassa on ravita Jeesusta etsimään tulleet ihmiset hengellisesti, mutta tarjota myös ravintoa nälkäisille ja apua ahdistetuille. Nämä asiat kulkevat käsi kädessä.

Yksittäisten kristittyjen voimavarat voivat olla pienet. Moninkertaistumisen ja toisille jakamisen ihme tapahtuu, kun pienetkin lahjat annetaan Jeesuksen siunattaviksi.

Kirkossa ja kodeissamme siunaamme rukoillen ja ristinmerkillä kaiken saamamme hyvän, jotta voimme jakaa siitä toisille. Kokoontuessamme kirkkoon meitä ruokkii Vapahtajan sanat, pyhä ehtoollinen ja keskinäinen yhteys. Tästä yhteydestä kasvaa diakonia, toisten auttaminen.