Minisaarna

Minisaarna: Kristitty on kutsuttu seuraamaan Herraa, ei etsimään ajallista kunniaa

Tiistai 23.4.2024. Pääsiäisajan neljännen viikon tiistai.
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Heikki Santasalo
Pääsiäisikoni Kristuksen ylösnousemus

(Joh. 7:1–13)

Evankeliumissa Jeesuksen epäuskoiset veljet kehottavat häntä lähtemään lehtimajanjuhlille Jerusalemiin, jotta hän näyttäisi maailmalle, kuka hän on ja saisi näin julkisuutta. Jeesus vastaa heille, ettei vielä ole hänen aikansa: heitä maailma ei vihannut, mutta häntä se vihasi, koska hän toi julki ihmisten pahat teot.

Veljien lähdettyä Jeesus kuitenkin lähtee salaa juhlille. Juhlilla Jeesuksen vastustajat etsivät häntä ja kansa kiistelee siitä, kuka Jeesus on. Toiset sanovat häntä hyväksi, toisen pitävät häntä kansanvillitsijänä. Kukaan ei kuitenkaan uskalla puhua hänestä julkisesti, sillä he pelkäävät oppineita.

***

Jeesuksen velipuolet eivät vielä ymmärtäneet Jumalan Pojan salaisuutta ja yllyttivät häntä etsimään ihmisiltä saatua kunniaa.

Jeesus esteli, koska ristin ja ylösnousemuksen aika ei ollut vielä. Jumalan Pojan kunnia kasvoi aikanaan kärsimyksen ja kuoleman ja niistä saadun voiton perustalle.

Kristittyinä meidät on kutsuttu seuraamaan Herraa, ei etsimään ajallista kunniaa tai mainetta. Kirkon kunnia, suuruus ja voima on heikkoudessa, kärsimyksessä, ristissä ja niitä seuraavassa ylösnousemuksessa.

Kristus nousi kuolleista!