Minisaarna

Minisaarna: Kirkko on kutsuttu rakkauden yhteisöksi maailman keskeltä

Lauantai 20.4.2024. Pääsiäisajan kolmannen viikon lauantai.
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Heikki Santasalo
Pääsiäisikoni Kristuksen ylösnousemus

(Joh. 15:17–16:2)

Evankeliumissa Jeesus antaa oppilailleen käskyn rakastaa toisiaan. Maailma vihaa heitä, koska Herra on kutsunut heidät sen keskuudesta. Kukaan heistä ei ole Herraansa suurempi, ja siksi myös heitä tultaisiin vainoamaan. Tällainen viha on vihaa Isää Jumalaa kohtaan.

Jeesus lupaa lähettää heille Puolustajan Isän luota, Totuuden Hengen, joka todistaa hänestä. Niin heistä tulee hänen todistajiaan. Jeesus kertoo tämän edeltä, ettei heidän uskonsa sortuisi koetuksissa, kun ihmiset erottavat heidät joukostaan ja luulevat näin palvelevansa Jumalaa.

***

Kirkko on kutsuttu lähimmäisen rakkauden yhteisöksi maailman keskeltä. Siksi se on myös pyhien marttyyrien kirkko rakkaudesta Herraan.

Marttyyrien koetukset läpi vuosisatojen rohkaisevat meitä säilyttäämän uskomme elämän erilaisissa koetuksissa. Marttyyrien rakkaus Herraa ja kirkkoa, sen jäseniä kohtaan kutsuu meitä varjelemaan kirkon ykseyttä.

Uskon kestävyys ja rakkaudellinen keskinäinen ykseys on Pyhän Hengen, uskovien Puolustajan, työtä sydämissämme, vakuus elämästä Kristuksessa ja kirkon pyhyyden tae, jota emme saa kadottaa.

Kristus nousi kuolleista!