Maailmalta

Auta maanjäristyksen uhreja – näin voit lahjoittaa

Turkin lisäksi maanjäristyksissä on kärsinyt myös Syyria.
| Teksti: Filantropia ry. | Kuva: GOBA-DERD
Maanjäristysksen tuhojen raivausta Syyriassa helmikuussa 2023
Aleppossa, Latakiassa ja Hamassa on päivälläkin alle 10 astetta. Maanjäristyksestä hengissä selvinneet tarvitsevat patjoja, peittoja, vaatteita, lämpöpeitteitä, ruokaa, keittiötarvikkeita, hygieniapaketteja ja lääkkeitä. Filantropia tukee maanjäristyksen uhreja Syyria-keräyksellä ja avun toimittaa perille pitkäaikainen kumppani GOPA-DERD.

Filantropia välitti tiistaina 7. helmikuuta 5000 euroa Syyriaan maanjäristyksen uhrien auttamiseksi. Filantropia tukee maanjäristyksen uhreja Syyria-keräyksellä, ja avun toimittaa perille pitkäaikainen kumppani GOPA-DERD. Maanjäristys osui Syyriassa pitkän sodan väsyttämään kansaan.

Maanantaina 6. helmikuuta 2023 aamuyöllä maa järisi Kaakkois-Turkissa. Mannerlaattojen saumat liikahtelivat voimakkaasti myös Syyrian puolella. Hetkessä tuhansien ihmisten elämä tuli päätökseen. Samalla raunioituneisiin taloihin jäi loukkuun paljon ihmisiä. Toivo eloonjääneiden löytymisestä vähenee tunti tunnilta, sillä Syyriassakin on talvi ja lämpötila putoaa yöllä pakkaselle.

Maanjäristykset aiheuttavat sitä enemmän tuhoa, mitä hauraammista alueista on kysymys. Köyhillä seuduilla rakennukset ovat jo lähtökohtaisesti heikompia, mutta Syyriassa tilannetta pahentaa yli kymmenen vuotta kestänyt sota. Sodan rikkomia rakennuksia on paikattu niillä materiaaleilla mitä on saatu ja mihin on ollut varaa. Järistyksiä sellaiset rakennukset eivät kestä.

Voit tukea kotinsa menettäneitä tekemällä lahjoituksen:
- MobilePay 37723
- katastrofitilille FI08 5480 0520 0345 94, viite 12221
Keräyslupa RA/2022/1620 avustustyöhön ja katastrofiapuun