Arkkimandriitta Meletius Antiokian patriarkaatissa keskustelemassa avusustyöntekijöiden kanssa
Maailmalta

Antiokian patriarkaatista odotetaan vieraita – arkkimandriitta Meletius osallistuu jumalanpalveluksiin Uspenskissa ja käy Valamon luostarissa

Filantropia ry:n vieraat piipahtavat kaikissa hiippakunnissa.
| Teksti: Filantropia ry. | Kuva: Filantropia ry.
Arkkimandriitta Meletius Antiokian patriarkaatissa keskustelemassa avusustyöntekijöiden kanssa

Mikäli tilanne Lähi-Idässä antaa myöten, arkkimandriitta Meletius Shattahin ja GOPA-DERDin varajohtaja Sara Savvan on määrä tulla Suomeen 23. marraskuuta ja viipyä maassamme viikon ajan. Vieraiden matkaohjelma ulottuu kaikkiin hiippakuntiin, jolloin alustava aikataulu näyttää seuraavalta:

Perjantaina 24.11. Rovaniemellä. Syyrialainen ilta: ehtoopalvelus ja iltapala Petsamo-salissa.
Lauantaina 25.11. Helsingissä. Vieraat osallistuvat vigiliaan Uspenskin katedraalissa ja sen jälkeen kryptassa on tarjolla iltateetä syyrialaisella teemalla.
Sunnuntaina 26.11. toimitetaan Kotikirkossa arabiankielinen liturgia.
Maanantaina ja tiistaina 27.–28.11. vieraat ovat Valamon luostarissa ja sen lähistöllä kirkolliskokouksen aikaan.

Filantropian Samarialaisen matkassa -joulupaastokeräys käytetään hankkeen tukemiseen Syyriassa. Vuosi 2024 on neljäs hankevuosi Damaskoksessa, missä Filantropia auttaa sodan jalkoihin jääneitä pienten lasten äitejä uuden elämän alkuun yhdessä GOPA-DERDin kanssa. Väkivaltaa kokeneet naiset saavat hankkeessa psykososiaalista tukea, ammatillista koulutusta ja työvälineitä uuden ammatin harjoittamista varten. Toistakymmentä vuotta kestäneen sodan keskellä eläville naisille koulutus ja ammatti antavat toivoa perheen toimeentulon paranemisesta ja uudesta alusta maan sisäisessä pakolaisuudessa.

Filantropia on kulkenut Antiokian patriarkaatin rinnalla vuodesta 2013 asti. Kirkko tekee humanitaarista työtä kaikkien sodan uhrien auttamiseksi uskontoon katsomatta – samalla toivoen, että Syyriassa olisi tilaa kristityille myös sodan päättymisen jälkeen.

Lyhenteet:
GOPA = Greek Orthodox Patriarchate of Anthioc and All The East
DERD = The Department of Ecumenical Relations and Development

Pääkuva ylhäällä: Arkkimandriitta Meletius ja GOPA-DERDin tiimiläisiä Damaskoksessa.