MP Panteleimonin piispaksi vihkimisestä 25 vuotta ulkokuva
Arki & ihmiset

Metropoliitta Panteleimon täyttää 75 vuotta: "Eteenpäin vain rohkeasti mennään"

Metropoliitta Panteleimon täyttää 75 vuotta 17. toukokuuta 2024. Aamun Koitto tiedusteli isä esipaimenen mietteitä merkkipäivän johdosta.
| Teksti: Susanna Somppi | Kuva: Kaj Appelberg
MP Panteleimonin piispaksi vihkimisestä 25 vuotta ulkokuva
Metropoliitta Panteleimon kertoo, että mitään suurempia muutoksia hänen elämässään ei ole ollut sitten viime haastattelun. Viimeisin metropoliitta Panteleimonin haastattelu Aamun Koitossa julkaistiin, kun isä esipaimenelle tuli täyteen 25 vuotta piispana. Tuolloin kyseessä oli leikkimielinen juhlahaastattelu, jossa metropoliitta haastatteli itse itseään.
– Koneistossa on kyllä jonkin verran enemmän nitinää ja natinaa sekä kolotusta, mutta muuten eteenpäin vain rohkeasti mennään, eläkkeellä oleva isä esipaimen kertoo.
Merkkipäivää hän viettää Kuopion tiistaiseuran kevätretken yhteydessä.
Lisäksi isä esipaimen tervehtii lämpimästi kaikkia, "jotka häntä vielä muistavat" ja toivoo, että mahdollisimman monet osallistuisivat kesän virkistäviin praasniekkatilaisuuksiin.
Metropoliitta Panteleimon on kirjoittanut myös blogitekstejä Aamun Koittoon, minkä lisäksi isä esipaimen tunnetaan tuotteliaana dekkaristina ja Koskijärvi-sarjan kirjoittajana. Ennen dekkarisarjansa aloittamista isä esipaimen ehti kirjoittaa tietokirjoja ja historiallisia romaaneja.
Koskijärvi-sarjan päähenkilö on poliisin leski Elisabeth Urhonen, joka älynsä ja sinnikkyytensä avulla ratkoo rikoksia. 
 
Kuvituskuva ylhäällä: Metropoliitta Panteleimon juhli 25 vuottaan piispana vuonna 2022.