Ajassa

Katolinen piispaksi vihkiminen Helsingissä – kirkkomme toimessa olevat piispat läsnä vihkimysmessussa

Helsingin katolinen hiippakunta saa tulevana lauantaina uuden piispan pitkän odotuksen jälkeen. 
| Kuva: Katolinen kirkko Suomessa
Katoliseksi piispakksi vihittävä isä Raimo Goyarrolan

Paavi myönsi keväällä 2019 piispa Teemu Sipolle tämän omasta anomuksesta eron hiippakunnan piispan tehtävästä. Piispanistuimen avoinna ollessa hiippakunnan asianhoitajana on toiminut isä Marco Pasinato.

Syyskuussa hiippakunta sai tiedon, että paavi Franciscus on valinnut 54-vuotiaan isä Raimo Goyarrolan Helsingin piispaksi. Isä Goyarrola on syntyisin Espanjasta ja kuuluu Opus Dein personaaliprelatuurin papistoon. Hänet vihittiin papiksi vuonna 2002 ja hän on toiminut Suomessa vuodesta 2006 alkaen. Hän on dogmatiikan tohtori Rooman Paavillisesta Pyhän Ristin yliopistosta ja valmistunut myös lääkäriksi Navarran yliopistosta.

Isä Raimo Goyarrolan vihkimysmessu vietetään Helsingin evankelis-luterilaisessa Johanneksen kirkossa 25.11. kello 11 alkaen. Helsingin piispan vihkivät Tukholman piispa, kardinaali Anders Arborelius OCD, Pohjoismaiden apostolinen nuntius, arkkipiispa Julio Murat ja Helsingin emerituspiispa Teemu Sippo SCJ.

Suomen ortodoksista kirkkoa edustavat vihkimysmessussa Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo, Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni, Oulun metropoliitta Elia ja Haminan piispa Sergei.