Lohella ja smetanalla täytetty blini
Ajassa

Blinit tulevat taas – ota talteen Pokrovan veljestön suussa sulava resepti!

Suurta paastoa edeltää herkullisten blinien aika.
| Teksti: Pokrovan veljestö, Susanna Somppi | Kuva: Katarzyna Bialasiewicz/iStock
Lohella ja smetanalla täytetty blini

Pokrovan veljestö on tunnettu herkullisista ruokalajeistaan – eikä ihme, sillä rakentaja-pappismunkki Haritonilla on vaikuttava tausta ravintolamaailmassa. Isä Hariton antaa nyt blinireseptinsä Aamun Koiton lukijoiden käyttöön. Valmistus tapahtuu kahdessa osassa.

Ensimmäinen päivä:
3 dl maitoa
1/4 osa hiivapaketista ( 50g )
1 tl suolaa
2 tl sokeria
Tattarijauhoja sen verran kunnes taikina on kuin paksu kiisseli. Anna seisoa keittiön pöydällä yön yli.

Toinen päivä:
4 dl olutta
Vehnäjauhoja sen verran, että taikinasta tulee taas paksu kiisseli.
3 kpl kananmunia jotka sekoitetaan oluen ja jauhojen kanssa.
Sekoita nämä kaksi taikinapohjaa ja anna seistä päivä keittiön pöydällä

Paista blinit kirkastetussa voissa kuumalla pannulla.

Sienisalaatti blineille:
Liota suolasienet kunnes liika suola on poissa.
Purista kuivaksi ja hakkaa hienoksi.
Pilko purjosipuli hienoksi. Sekoita sienet, purjo ja smetana. Tarkista maku.
Purjon kanssa salaatti kestää paremmin säilytystä, eikä salaatti tule kirpeäksi.

Aamun Koiton verkkolehdessä on jaettu myös muita Pokrovan veljestön isä Haritonin laatimia, bliniaikaan soveltuvia reseptejä.