Ajassa

Arkkipiispa Leo vihkii isä Vladimir Sokratilinin papiksi palmusunnuntaina, minkä lisäksi palkitaan äitejä

Arkkipiispa Leo vihkii diakoni Vladimir Sokratilinin papiksi palmusunnuntaina 2. huhtikuuta. Samassa palveluksessa palkitaan myös kasvatustyössä ansioituneita äitejä. Palvelusta voi seurata myös verkkolähetyksenä. Isä Vladimir kuuluu Aamun Koiton toimitukseen, ja hän kirjoittaa ensisijaisesti teologiaan ja (kirkko)historiaan liittyviä tekstejä.
28.03.2023 - 11:39 | Teksti: Maria Hattunen, Susanna Somppi | Kuva: Pentti Potkonen
Diakoni Vladimir Sokratilin Valamon luostarissa 2022

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo vihkii diakoni Vladimir Sokratilinin papiksi Uspenskin katedraalissa palmusunnuntaina 2.4. kello 10 alkavassa liturgiassa. Isä Vladimir on vihitty diakoniksi joulukuussa 2017, ja hän työskentelee kirkkomme viestinnässä sekä suomen- että venäjänkielisen tiedotuksen parissa. Lisäksi isä Vladimir kirjoittaa säännöllisesti artikkeleita Aamun Koiton printti- ja verkkolehteen.

Palmusunnuntain myötä on kyseessä jo toinen kerta runsaan puolen vuoden sisään, kun Aamun Koiton toimitus saa aivan erityisesti iloita: marraskuussa 2022 Suomen ortodoksisen kirkon vastaava tiedottaja ja Aamun Koiton toimitussihteeri Maria Hattunen palkittiin vuoden työntekijänä.

Palveluksen päätteeksi arkkipiispa luovuttaa kasvatustyössä ansioituneille äideille Pyhän Karitsan ritarikunnan 1. luokan ritarimerkit. Tänä vuonna palkitaan kaikkiaan 13 äitiä.

Liturgiaa voi seurata suorana verkkolähetyksenä Helsingin ortodoksisen seurakunnan YouTube -kanavalta ja ort.fi -sivustolta klo 9.55 alkaen.

 

Aamun Koiton muu toimitus iloitsee uutisesta ja toivottaa mahtavalle kollegalle ja palkittaville äideille monia armorikkaita vuosia!